Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

Gyakorlatias C programozás oktatás

A programozás oktatásnak sokféle módszere lehet, de nem mind egyformán hatékony. A tanárok nagyon szeretik az elméleti oktatást, de ugyanez a diákokról nem mondható el, hiszen ők sokkal jobban kedvelik a gyakorlati órákat. A programozás amúgy is egy olyan terület, aminek a magas szintű elsajátításához nem elég csupán az elméleti tudás, nagyon sok gyakorlás kell hozzá.

Gyakorlatias C programozás oktatás

Gyakorlat teszi a mestert?

A C programozás területén csak a mindennapos gyakorlással lehet látványos eredményeket elérni, de általánosságban ez szinte bármelyik programnyelvre is elmondható. Minden nyelvnek megvan a maga utasításkészlete, ami rutinból kell, hogy jöjjön a programozás során. Ez magától nem ég a programozók emlékezetébe, a napi rutin nélkül sok lesz a félregépelés, aminek következtében pedig sok lesz a hibás program.

A c-programozas.hu programozó képzései nagyon gyakorlatias megközelítést alkalmaznak. Már a legelső tanórán programoznak a diákok, és ez így megy minden alkalommal. A szükséges elméletet természetesen itt is elmondják, de úgy, hogy csak azokat a pontokat érintik az oktatók, amelyek az aktuális feladat megoldásához feltétlenül szükségesek. Így nincs sok elmélet, helyette interaktív és gyakorlatorientált oktatás. A tapasztalatok alapján jól vizsgázik ez a módszer, sok diák tesz sikeres emelt szintű informatika érettségit, valamint sok hallgató tesz sikeres egyetemi zh-t vagy vizsgát.

Kedvezményes oktatási feltételek

Aki hosszú távon több programozás órára szeretne menni, nekik 5, illetve 10 alkalmas bérletek is elérhetőek. A bérletek fél évig érvényesek, és a felhasználás gyakorisága a diákokon múlik. Ez a megoldás nagyon hasznos lehet egy C programozás vizsga vagy ZH felkészülésére. A bérleten egy alkalom 45 perc, tehát akár egy 5 alkalmas bérlet felhasználásával is kellő információhoz lehet jutni a sikeres próbatételhez.

Az órákat személyesen és online is igénybe lehet venni, hiszen a programozás oktatásban a távolság nem akadály. A személyes órák Tatabányán, míg az online órák az ország más településein ajánlottak. Nem kell hozzá más, mint egy megbízható internetkapcsolat és egy gyors számítógép, és máris kezdődhet a C programozás tanulás. A tanárok minden óra végén házi feladatokkal ellenőrzik az előző óra anyagának elsajátítását, és csak akkor haladnak a következő témakörre, ha nincsenek hiányosságok az előzőekkel kapcsolatban. Ez nagyon fontos, hiszen a programozás tanulás során minden mindennel összefügg, egyik témakör szorosan a másikra épül.

Címke: C programozás
Dátum: 2019-01-24