Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

Programajánló – Gerecse 50 Tatabányán

2019. április 27-én immár 38. alkalommal rajtol az ország egyik legnépszerűbb teljesítménytúrája, a Gerecse 50! A nevezők 10, 20, 30 és 50 kilométeres távon tehetik próbára magukat, mind a négy útvonal csodaszép tájakon halad át. A rajt Tatabánya központjában van, tömegközlekedéssel és autóval egyaránt könnyen megközelíthető. Nevezni kétféleképpen lehet, online a hivatalos weboldalon keresztül, illetve a helyszínen. A szervezők az online nevezést ajánlják, mert így elkerülhető a hosszú sorban állás.

Programajánló – Gerecse 50 Tatabányán

Néhány jó tanács a túrához

Ne akarj hősködni, csak azon a távon vegyél részt, amelyet biztosan teljesíteni tudsz! A 10 és 20 kilométeres táv szinte bárkinek ajánlott, akár gyerekeknek is, de az 50-es távon csak akkor indulj, ha gyakorlott túrázó vagy!

Az öltözködés nagyon fontos! A lábbelid legyen strapabíró, kényelmes, bejáratott. Az új cipődet ne itt törd be! Esős vagy sáros időben jól jön, ha vízálló is. Ennek érdekében használj impregnáló spray-t, vagy ha az nincs, disznózsírt. A ruházatod inkább kényelmes legyen, mint divatos! Öltözködj rétegesen, hiszen az erdőben hűvösebb lehet, mint a városban. Egy sapka is jól jön, ha kiérsz a fák közül (vedd komolyan, én már kaptam napszúrást április elején!), illetve vigyél magaddal egy esőkabátot is, amely garantáltan elriaszt mindenféle csapadékot!

A pontőrök ugyan osztani fognak csokit meg vizet, ennek ellenére legyen nálad elegendő elemózsia! A csoki és a nápolyi nem elég, mindenképp vigyél magaddal szendvicset vagy más laktató, de könnyen emészthető ételt!

A kullancsok sosem pihennek. Mindig használj kullancsriasztó szert! Ha hazaértél, alaposan vizsgáld át magad, hogy nem másztak-e beléd a vérszívók! Ha netán megesett a baj és megtelepedett benned egy, határozott mozdulattal távolítsd el! A túrát követően pár hétig figyeld, hogy nem észleled-e magadon valamely kullancs által terjesztett betegség jeleit (láz, fejfájás, ízületi és izomfájdalmak, lyme-kór esetében kokárdaszerű bőrpír), ilyenkor haladéktalanul keresd fel az orvost, akkor is, ha nem találtál magadban kullancsot!

Hivatalos weboldal: gerecse50.hu

- Mikóczi Tünde -

Címke: Gerecse 50
Dátum: 2019-02-18