Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

Mit nevezünk Attenborough-hatásnak?

Sir David Frederick Attenborough szinte mindenki számára ismerős név lehet, aki szereti a természetfilmeket. Nagyon sok ismeretterjesztő televízió-műsort és dokumentumfilmet készített. Munkáját a királynő is elismerte azzal, hogy 1985-ben lovaggá ütötte, valamint II. Erzsébet kitüntetését is elnyerte, amit azoknak adományoz, akik kiemelkedő tetteket hajtottak végre a művészetek vagy a tudományok területén.

Mit nevezünk Attenborough-hatásnak?

Kék bolygó sorozat

A világhírű Kék bolygó dokumentumfilm sorozatot a legmodernebb technológiával vették fel, és mindent megtettek azért, hogy élethűen bemutathassák a Föld csodálatos vízi világát. A BBC természettudományi csoportja négy éven át minden kontinens parti vizeiben, minden óceánban forgatott tengerkutató szakemberek segítségével. A csapat nagyon sok technológiai újítást használt, amelyekkel lehetőség nyílt szemből filmezni a ragadozó halakat és a delfineket. Ezzel a megoldással a néző az állat szemével láthatja a víz alatti világot.

A sorozat olyan jól sikerült, hogy a statisztikák szerint a sorozat 2017. októberi premierje után az emberek 53 százaléka kevesebb műanyagot kezdett használni világszerte. A szakértők a jelenséget Attenborough-hatásnak nevezték el.

A nagy cégek az üzleti tanácsok ellenére nem csökkentik megfelelően a műanyagok felhasználását, bár most már a törvényi előírások mérsékeltebb felhasználásra kötelezik őket. Nemcsak a gyártók, hanem a felhasználók is sokat tudnak tenni a műanyagok visszaszorítása és újrafelhasználása érdekében. Nagyon fontos, hogy milyen termékeket vesznek le a boltok polcairól, és az is, hogy a keletkezett műanyag hulladékot miképp hasznosítják újra. A film hatására az emberek a mindennapi vásárlásaik során jobban figyelnek, és törekednek arra, hogy újrahasznosított vagy fenntartható anyagokat tartalmazó termékeket szerezzenek be.

Címke: Üzleti tanácsok
Dátum: 2019-04-22