Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

Mi a sikeres vállalkozás receptje?

Erről a kérdésről nagyon megoszlanak a vélemények, minden vállalkozás más, és nincs két egyforma ember. Van, akinek ez, de van, akinek meg az hozza meg a sikert. Cikkünkben megpróbáltunk általános recepteket adni.

Mi a sikeres vállalkozás receptje?

Pénztermelő vállalkozás

A sikeres vállalkozás egyik legfontosabb alapfeltétele maga a vállalkozó. Nem mindenkiből lehet jó vállalkozó, sőt vannak olyan emberek, akiknek abszolút nem való ez az életforma – írja a dkk.hu a dunántúli kis- és középvállalkozásokat szolgáló vállalkozói blog.

Sokan későn jönnek rá, hogy valójában a vállalkozói lét sokkal nehezebb, mint azt elsőre gondolták. Az embernek saját magának kell megkeresnie a mindennapi betevőt, nem mondják meg a főnökei, mit kell tennie. Saját kreativitására és túlélési ösztöneire van ítélve, ami valljuk be, sok emberben nincs meg. Belőlük lesznek a sikertelen, megbukott vállalkozók.

Néhány jó tanács

  • Szervezettnek kell lenni. Minden napnak legyen meg a beosztása. Attól, hogy nincs főnöke, a vállalkozónak még ugyanúgy keményen dolgoznia kell.
  • Érteni kell a pénzügyekhez. Nem kell könyvelőnek lenni, de azért valamilyen szinten otthon kell lenni a számok és az üzlet világágban.
  • Tanulni kell a konkurenciától. A konkurenciát nem kell szeretni, de meg kell figyelni alaposan, hiszen ha neki sikerül fennmaradni a piacon, akkor másnak is sikerülhet.
  • A kreativitás fontos. Ez kihat a marketingre, az arculatra és az ügyfelekkel történő kapcsolattartásra is.
  • Nem szabad mohónak lenni. Sokan nem várják ki a felfuttatáshoz szükséges időt, mert hamar szeretnének meggazdagodni. Rövid távon ez lehet, hogy működhet, de hosszú távon garantált a bukás.
  • Az ügyfelekkel foglalkozni kell. Fontos a kommunikáció és a folyamatos kapcsolattartás. Ha egy ügyfél elégedett, az másoknak is ajánlani fogja a vállalkozást, ami út a sikerhez.
  • Tudni kell nemet mondani. Nem szabad minden munkát elvállalni. Ismerni kell a saját kapacitás határait, és szem előtt kell tartani minden egyes megrendelés előtt.

Ezekkel a tanácsokkal biztosan elérhető előbb vagy utóbb egy olyan sikeres vállalkozás, amely felkerülhet egy üzleti weboldalra, és ezáltal az internet végtelen körforgásába. A siker csak a vállalkozón múlik, a lehetőségek adottak.

Címke: Vállalkozói blog
Dátum: 2019-01-27