Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

Megéri a hőszivattyú telepítés Szombathelyen?

A válasz egyértelműen igen. A gázfűtéssel szemben rendkívül egyszerű a hőszivattyú telepítésének folyamata. Ha az épület radiátora már a helyükön vannak, akár 1-2 napon belül üzemelhet a rendszer. A hőszivattyúban az a legjobb, hogy szinte bárhova gyorsan lehet telepíteni. Nincs égés, nincs kémény, nincs szénmonoxid, nincs szükség gázra, akár a legextrémebb körülmények között is kiváló fűtésrendszer alakítható ki vele.

Megéri a hőszivattyú telepítés Szombathelyen?

Hőszivattyú telepítés Szombathely - megújuló energia-költséghatékonyság

Bár ezek a fejlesztések elsőre túl nagy beruházásnak tűnhetnek, hosszútávon megtérülnek. A telepítési árat mindenekelőtt a ház mérete fogja meghatározni, hiszen elengedhetetlen, hogy a beépítendő rendszer mérete a házéval egyenesen arányos legyen. A másik legfontosabb tényező az, hogy a rendszer honnan nyeri a hőenergiát. A talaj hőjét felhasználó rendszerek kiépítése például általában drágább, ugyanis a telepítéshez feltárás szükséges, ami többletköltségekkel jár. A levegő-víz hőszivattyús rendszerek beépítése ugyanakkor jóval olcsóbb, hiszen ilyenkor nincs szükség talajmunkálatokra. A hőszivattyú rendszer kitűnően csatlakoztatható az összes modern, akár alacsony, akár magas hőmérsékletű központi fűtési rendszerhez.

A hőszivattyú előnyei:

  • Akár 50% fűtési költség csökkenés
  • Hatékony működés még -20°C külső hőmérséklet esetén is
  • CO2 kibocsátás megszűnése
  • Egyszerű, intuitív kezelés
  • Minimális zajterhelés
  • Hűtés, fűtés, meleg víz előállítás is megoldható egyetlen készülékkel

A hőszivattyú telepítés Szombathely területén is szinte minden második új épület legpreferáltabb fűtési technológiája. A hőszivattyú előnyei azonban egy magas színvonalon felújított régebbi épületben is ugyanúgy megvannak és ott is érvényesülni tudnak.

Címke: hőszivattyú telepítés Szombathely
Dátum: 2022-08-23