Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

Magas a hibásan feltöltött webáruházak száma

Sajnos már az online piac is nagyon zsúfolt. Naponta jelennek meg új webáruházak, és egyre több közöttük az igénytelen munka. Felfoghatatlan, mi vezérli a készítőket és a tulajdonosokat, de az biztos, hogy a hibásan átadott webshopok nem termelnek majd sok profitot, ráadásul csak erősítik a webes vásárlások rossz hírét.

Magas a hibásan feltöltött webáruházak száma

Minden részletre figyelni kell

Egy webáruház elemzés során nagyon sok mindenre fény derülhet, amire sokan nem is gondolnak. A laikus tulajdonosok át vannak verve, minden meg van ígérve, de tulajdonképpen semmi nem úgy működik, ahogyan kellene. A bérelhető és az ingyenes rendszerek nagy része egy forintot nem ér. Tele vannak hibákkal, és a készítőik is csak a profitra mennek rá, és nem arra, hogy a tulajdonosoknak jó legyen. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány gyakran előforduló hibát:

  • Az egyik leggyakoribb probléma, hogy borzasztóak a képek. A megfelelő felbontás elengedhetetlen, hiszen a vásárlónak éreznie kell a terméket. Ha nem tud élvezhető minőségben ráközelíteni, akkor a meggyőzés ereje csorbul, és könnyen előfordulhat, hogy máshol veszi meg a terméket.
  • Az adatlapok megfelelő kitöltése nagyon fontos. A hiányos, vagy pontatlanul kitöltött adatok nagyon káros hatással lehetnek a teljes online marketingre. A vásárlók elveszítik a bizalmukat az áruház iránt, és az információk hiánya nélkül a kedvező árak sem lesznek vonzóak. A legfontosabb paraméterek mindig legyenek szem előtt, és ne kelljen keresgélni őket.
  • A hiányzó vagy másolt termékleírások az igénytelenség első jelei. A kereskedő igenis vegye a fáradságot arra, hogy egyedi leírásokat készít az általa forgalmazott termékekről. Ez rengeteg munka, de megéri. Aki pedig nem akar ezzel bíbelődni, az ne is nyisson online boltot.

Természetesen a fentieken kívül még számtalan olyan hibát fel lehetne sorolni, ami jellemző a mai webáruházakra. Sokak szerint ezek apróságok, de sok apróság sokra megy, ami végül kevesebb vásárlóhoz és csődhöz vezet.

Címke: Webáruház elemzés
Dátum: 2019-04-15