Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

Különböző korcsoportoknak ajánlva

A gyerekek életében nagyon fontos szerepe van a játékoknak. A játék nemcsak vidám időtöltés, szórakozás, hanem a különböző készségek, képességek fejlesztésében is kulcsfontosságú, meghatározó a személyiségfejlődés folyamatában. Ezért fontos, hogy a szülők a rengeteg - valóban rengeteg, többszáz, többezer féle - játék közül megfontoltan válasszanak.

Különböző korcsoportoknak ajánlva

Lépésről lépésre haladva

A fejlesztő játékok osztályozhatók aszerint, hogy mely képességet fejleszthetik vele a gyerkőcök, illetve aszerint, hogy melyik korcsoportnak ajánlottak. Már egészen kicsiknek, tipegőknek is adhatók készségfejlesztő játékok, fontos, hogy ne legyenek túl apró elemei, nehogy lenyelhessék. A szem és a kéz koordinált mozgását már a legkorábbi életszakaszban el lehet kezdeni gyakoroltatni velük, ahogy az egyensúlyérzéket is, például egy kockatoronyépítővel. Kicsit később már a finommotorikus mozgások is gyakorolhatók, hogy javuljon a kézügyesség, könnyebben tanuljon majd meg írni. Az érzékelést fejlesztő játékok a tapintás, a szín- és formafelismerés, a látás fejlesztésére alkalmasak, a különböző társasjátékok pedig az érzelmi intelligencia, a szociális készségek fejlesztését segítik. A beszédkészségre hatnak a szókincsgyarapító kommunikációs játékok, és vannak eszközök a hangképzés, hangtechnika, a hallás javítására is, ezeket logopédusok is használják.

Többszáz féle játékból lehet választani

A kisiskolásoknak a különböző logikai és memóriafejlesztők, a matematikai kártyajátékok, speciális foglalkoztató füzetek ajánlottak. A kínálat pedig tényleg rendkívül nagy, van olyan webáruház, ahol másfélezer készségfejlesztő játék közül lehet választani... csak győzze végignézni a szülő az összeset...

Címke: Fejlesztő játékok
Dátum: 2020-03-02