Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

Kinek jár GYES Ausztriában?

Aki külföldön dolgozik, és ott is vállal gyereket, az nem jelenti azt, hogy ne kapna családi pótlékot és GYES-t, hasonlóképpen, mint Magyarországon. A nyugat-európai trendektől eltérően az osztrákoknál is a magyarokhoz hasonlóan akár 3 évig igényelhetik a támogatást, és az állam nem is igen ösztönzi vagy kényszeríti őket arra, hogy előbb visszatérjenek a munkaerőpiacra.

Kinek jár GYES Ausztriában?

A GYES igénylésének menete

A gyermek születése után az illetékes Krankenkasse intézménynél kell igényelni, és ezek után a GYES Ausztria területén is mindenki számára elérhető, ha megfelel a törvényi szabályozásoknak. A GYES akkor jár, ha a Finanzamt megállapította már a családi pótlékot és az igénylő szülő egy háztartásban él a gyermekkel (ezt bizonyítani is tudni kell). A folyósítást jövedelemhez is kötik, ami azt jelenti, hogy ha az igénylő szülő jövedelme nem éri el a havi 16.200 eurót, csak abban az esetben jogosult rá. A családi pótlékkal ellentétben ezt a nem Ausztriában dolgozó szülő is igényelheti, ami sok esetben indokolt is a jövedelemkorlát miatt. GYES-t csak egy gyermek után lehet igényelni, méghozzá a legkisebb gyermek után.

Az igénylést érdemes szakirodára bízni, mint amilyenek a globalisadozas.hu munkatársai is. Készséggel állnak ügyfeleik rendelkezésére, és mindent megtesznek azért, hogy a GYES folyósítása gond nélkül és a lehető legrövidebb idő alatt menjen végbe. Fontos, hogy aki nem jártas az ilyen bonyolult nyomtatványok kitöltésében, mint az E401, E411 és az Antrag, sokkal jobban jár, ha olyanra bízza, aki napi szinten foglalkozik ezzel.

Címke: GYES Ausztria
Dátum: 2019-02-25