Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

Idegenvezetés Firenzében

Egy idegen város nevezetességeinek, látnivalóinak a feltérképezése, és megtekintése nem is olyan könnyű feladat, ha látnivalókban gazdag, mozgalmas történettel rendelkező városról, vagy tájegységről beszélünk. Különösen igaz ez Olaszország majd összes régiójára ezen belül a turisták által kedvelt Toszkánáról, Firenze központtal.

 Idegenvezetés Firenzében

Firenze önmagában annyi látnivalóval, történelmi emlékkel rendelkezik, hogy akár több hétre tud izgalmas és tartalmas programot nyújtani az ide látogató történelemre és művészetre nyitott turista számára. Firenze tipikusan a ló túlsó oldala ilyen szempontból, ide már a várost ismerő és a választékban eligazodó szakemberre van szükség, keresni kell egy idegenvezetőt.

Legény Éva - idegenvezető Firenze - a kilencvenes évek közepétől él a városban és immár 20 éve foglalkozik hivatalosan idegenvezetéssel.

Idegenvezetőként, firenzeiként nemcsak Firenzét, de a környező toszkánai településeket is nagy örömmel és helyismerettel ajánlom a környéket és a környék látnivalóit megismerni kívánó, ideutazni szándékozóknak. Különböző útiterveket mentén tudjuk bebarangolni a látnivalókat, amelyek a hagyományos, a város műemlékeit bemutató sétákon kívül a szokások, a kuriózumok feltárására is törekszik.

Firenze rengeteg látnivalót kínál, az egész város tulajdonképpen maga a történelem és látnivalók kincsesháza, az Uffizi képtár, Accademia múzeum pedig a non plus ultra a művészetkedvelők számára. Ha valaki Michelangelo-ra lenne kíváncsi, akkor jó helyen jár. A Reneszánsz egyik legkiemelkedőbb zsenije, Michelangelo nagyon szorosan kapcsolódik életével és műveivel is Firenzéhez. A családja firenzei származású, Michelangelo Firenzében nevelkedik Lorenzo Medici udvarában, s felnőttként is gyakran visszatér ide a családját meglátogatni.

Bővebb info: Firenze látnivalói

Címke: Idegenvezetés Firenzében
Dátum: 2020-08-13