Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

Fontos a webdesign a SEO elvekben?

Manapság a Google fontosabbnak tartja a keresőoptimalizálásnál a felhasználói élményt és a használhatóságot. Illetve, ha nem is fontosabb, de szorosan összefügg, kiegészítik egymást. Azok az oldalak fognak jó helyezéseket elérni, amelyek keresőoptimalizáltak és pozitív felhasználói élményt nyújtanak.

Fontos a webdesign a SEO elvekben?

Nagy a verseny Budapesten

A Google a könnyen használhatóság mellett fontosnak tartja azt, hogy a weboldal bizalmat keltsen, mennyire van megterhelve az oldal hirdetésekkel és mennyire mobilbarát. A Google számára negatív értékű, ha a felhasználók túl gyorsan távoznak az oldalról. Ha alacsony a visszafordulási arány, az azt jelenti, hogy jó minőségű tartalom van az oldalon, ami „fogva tartja” a felhasználót. Az legyen a cél, hogy a látogató hosszabb időt töltsön el az oldalon, minél több oldalt megtekintsen. Érdemes arra törekedni, hogy optimalizálva legyen a kattintások és konverziók száma, és biztosítva legyen a könnyű navigálás a weboldalra érkezők számára. A keresőoptimalizálás Budapest területén sem zajlik másképp, sőt ott ezek az elvek különösen felerősödnek, hiszen a konkurencia nagyon erős.

Mik a legfontosabb rangsorolási tényezők?

Egy 2017-es tanulmány szerint a rangsorolások szempontjából a látogatások száma szerepel az első helyen, utána az oldalon eltöltött idő, majd a megtekintett oldalak száma és végül a visszafordulási arány. Ebből a sorrendből látszik, hogy a felhasználói élményeknek már nagyobb a szerepük, mint a linkeknek, kulcsszavaknak vagy a meta tageknek.

Egyre fontosabbá válik az oldalak mobilra optimalizálása. A végtelen gördítésű oldalak ugyan a felhasználóknak könnyebbséget okoznak, ugyanakkor a Google számára a tartalom egy jelentős része nem látható. Erre lapozható verzió megoldást javasolnak, mellyel a betöltési idő is gyorsabb lesz, illetve könnyebb kereshetőséget is jelent. Úgy tűnik, hogy azok a tartalmak, amelyek „lenyíló” elemre való kattintással érhetők el, nem biztos, hogy indexelésre kerülnek.

A design és felhasználói élmény szempontjából az oldal fontos eleme a kép. Figyelni kell rá, hogy csak jó minőségű fotók kerüljenek fel a weboldalra, és a képek és szövegek arányára is. Egyes tanulmányok szerint jobb helyezést értek el azok az oldalak, melyeken nem szerepeltek képek, de azóta már bebizonyosodott, hogy a képeknek azon kívül, hogy felhasználói élményt nyújtanak, van SEO értékük.

Címke: Keresőoptimalizálás Budapest
Dátum: 2019-01-30