Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

Fontos a kutyák napi mozgása és kikapcsolódása

A kutya egy mozgékony állat, sok testmozgásra, sportra van szüksége egészsége hosszútávú megőrzéséhez. Ennek egyik legfontosabb része a rendszeres, napi szinten folytatott sétáltatás, futtatás, amivel lefárasztja magát, le tudja vezetni felesleges energiáit, így testileg-szellemileg frissebb, nyugodtabb és egészségesebb lesz négylábú barátunk.

Fontos a kutyák napi mozgása és kikapcsolódása

Frissítő napi séta

A séta történhet a legközelebbi parkban, vagy ha van rá időnk, akár erdő-túrára is elvihetjük kedvencünket, így a természet közelségében még inkább ki tud kapcsolódni, nem mellesleg a gazdának is kellemes lehet egy erdei kirándulás. A napi testmozgásra azonban érdemes kijelölni egy fix időpontot, mert kedvencünknek a legoptimálisabb, ha minden nap azonos időben mehet sétálni, így kialakul egy határozott napirendje.

Sok kutyatulajdonos azonban munkája vagy családja miatt nem engedheti meg magának, hogy napi fél, vagy akár egy órát felszabadítson, így ha meg akarja óvni kedvencét egészségének romlásától, kénytelen megkérni valakit a rendszeres mozgás biztosítására. Mind saját magát, mind pedig kedvencét sok jövőbeni kellemetlenségtől óvhatja meg, ha egy professzionális, kutyás cégre bízza a napi kutyasétáltatást.

Biztonságos kikapcsolódás

A kutya egy aktív állat, sok testmozgásra van szüksége jókedve és egészsége megtartása érdekében. A legegyszerűbb, amit tehetünk kedvencünkért, hogy naponta elvisszük sétálni. Ezzel valamilyen szinten kielégíthetjük mozgásigényét. Azonban képzeljük el, milyen lehet pórázon, esetleg szájkosárral kikapcsolódni.

Mennyivel kényelmesebb a kutya számára, ha szabadon futkározhat, esetleg más kutyákkal együtt játszhat. Azonban ez nehezen megvalósítható, kiváltképp városi körülmények között. Egy parkban vagy utcán nem engedhetjük szabadon kedvencünket, mivel így a járókelők nem érzik magukat biztonságban. Illetve négylábú társunknak sem teljesen biztonságos a városi környezet, ugyanis könnyen találhat a bokrok között mérgező anyagot, vagy kiszaladhat egy váratlanul érkező autó elé.

Nagyon kevés városban érhető el a felügyelt kutyafuttatás, ahol elkerített, biztonságos területen, szakképzett oktatók felügyeletével kapcsolódhatnak ki kedvenceink. Itt nem kell félnünk, hogy valami baj éri őket, illetve a kutya sem veszélyeztet más embereket.

Címke: kutyák mozgása
Dátum: 2019-01-22