Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

Fergeteges Evanescence koncert Budapesten

Hét év után ismét ellátogatott Magyarországra az Evanescence zenekar a 2019-es európai turnéja alkalmából. A rajongók számára nagy nap volt szeptember 8-a, hiszen az együttesnek ez volt a második látogatása hazánkba, így elég ritkán találkozhatnak velük. A koncert este nyolc órakor kezdődött a Budapest Papp László Sportarénában.

Fergeteges Evanescence koncert Budapesten

Bemutatkozott a Veridia zenekar

Az előzenekar egy szintén női énekesű amerikai rockbanda volt, akik pontban nyolckor kezdtek. Hazánkban még nem léptek fel, ez volt számukra az első bemutatkozás. A Veridia 2013-ban alakult, és a tavalyi albumukból hoztak el néhány dalt a magyar közönségnek. Energikus csapat, albumjuk teljesen megfelel a trendi elvárásoknak, és az énekes hangja is ott van a szeren. Nagyon jó előzenekarnak bizonyultak, a közönség szerette őket. Az egyik dalt, amit az énekesnő (Deena Jakoub) az édesapja elvesztése után írt, az Evanescence énekesével együtt adta elő. Amy Lee zongorán kísérte, majd közösen énekeltek.

Az Evanescence nem okozott csalódást

Kicsit későn, kb. 21:15-kor megkezdődött a várva várt Evanescence koncert. A zenekar nagyon energikusan indított az Imperfection, What You Want és a Going Under számhármassal. Nem sok beszéd és érzelgés volt, dinamikusan pörögtek az ismert slágerek egymás után. A beszámolók szerint hihetetlen élmény volt, a koncert fényei, a dob és a gitárok erőteljes hangzása, és az énekesnő karakteres és tiszta hangja sokak számára egy életre szóló emlék marad.

Az előadott dalok inkább a régebbi albumokról szóltak, de azok nagyon. Amy Lee már nem fiatal, de amit lenyomott a színpadon, az nem volt semmi. Megállás nélkül táncolt, énekelt, de volt, hogy zenélt is. Természetesen előkerült a zongora néhány szám erejéig, ahol jobban hallhatták a rajongók az énekesnő hangját (dobok és gitárok nélkül). A My Immortal című dalnál sokan a telefonjukkal fényt gyújtottak és a levegőbe emelték, mintha egy gyertya lenne. A koncert ezen része megható volt, persze ez nem tartott túl sokáig, mert a következő dallal ismét megdöngették az aréna falait és ablakait.

Fergeteges Evanescence koncert Budapesten

Külön köszönet az énekesnőnek, hogy az egyes dalok végén kapott tapsvihart pár alkalommal magyarul köszönte meg, és a koncert végén megmutatta a színpad végén várakozó kislányát is. A rajongók ismét láthatták, hogy egyszerre kemény rock királynő és szerető anya is. A koncert 1.5 órán át tartott, ami hamar elillant a rajongók számára. Minden bizonnyal kijelenthető, hogy a magyar közönség alig várja, hogy ismét ellátogasson a banda hazánkba, és hasonlóan nagy bulit csapjon. Hamarosan megjelenik a legújabb albumuk, amit remélhetőleg majd bemutatnak nekünk is. Érdemes gyakran nézni a zenekar honlapját az új album és a legközelebbi koncertek miatt is.

Címke: Veridia, Evanescence, Budapest Papp László Sportaréna
Dátum: 2019-09-11