Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

Aktivitásnövelés hatékonyan a Facebookon

Nem túlzás azt állítani, hogy a közösségi oldalakon való jelenlét már nem csak egy lehetőség a vállalkozók számára, hanem elvárás. A Facebook-ot naponta több millió ember használja, ami azt jelenti, hogy a céges oldalon történő posztolással nagymértékben meg lehet növelni a weboldal látogatottságát.

Aktivitásnövelés hatékonyan a Facebookon

Az aktivitáson múlik a siker

Az online marketing eszközök sorából a Facebook-ot sem szabad kihagyni, hiszen a megfelelő bejegyzésekkel sok új ügyfelet, vásárlót lehet szerezni. Ehhez azonban tudni kell, hogy melyek azok a posztok, amik átlagosan a legnagyobb aktivitást idézik elő. A felmérések szerint a kérdéseket tartalmazó bejegyzések, valamint a képek és a videók kapják a legtöbb lájkot, illetve megosztást. A szöveges tartalom esetében érdemes odafigyelni a terjedelemre, ugyanis megfigyelhető, hogy az 50 karakternél rövidebb bejegyzések sokkal kedveltebbek a felhasználók körében, mint a hosszabbak. Mivel a legtöbb aktív megmozdulás vasárnap történik, ezért a hét utolsó napján is érdemes posztolni. Végül, de nem utolsó sorban pedig egy érdekesség: a bejegyzések mennyisége és az aktivitás rendszerint fordítottan arányos egymással.

Néhány ütős Facebook technika

A Facebook oldalra rendszeresen kell posztolni annak érdekében, hogy az új látogatókat ne rettentse el a lájkolástól a pangó idővonal, a többieknek pedig továbbra is fennmaradjon az érdeklődése. A szöveges tartalmak hasznosak, de képek, videók feltöltésével meg lehet törni a monotóniát, és nagyobb aktivitást lehet generálni. A Facebook Live, vagyis az élő közvetítés remek lehetőséget kínál a figyelemfelkeltésre, függetlenül attól, hogy képek vagy pedig videók kerülnek fókuszba. Ha az ajándékokat felkínáló posztokban lájkoláshoz, megosztáshoz van kötve a nyerés lehetősége, akkor azokkal is hatalmas aktivitást lehet generálni.

Címke: Online marketing eszközök
Dátum: 2019-06-12