Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

A tökéletes franciaágy legfontosabb ismérvei

A pihentető alvás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy másnap frissen ébredjünk, és energikusan lendüljünk neki a mindennapos teendőknek. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fekvőhely áll rendelkezésünkre. Vásárlás előtt az alábbi tényezőket érdemes szem előtt tartani.

A tökéletes franciaágy legfontosabb ismérvei

A megfelelő méret egy lényeges szempont

Az ideális franciaágy lehetővé teszi két ember kényelmes pihenését, alvását. Ehhez elengedhetetlen, hogy elég nagy fekvőfelülettel rendelkezzen. A standard méretek: 140 x 200 cm, 160 x 200 cm, illetve 180 x 200 cm. Az ágy minél nagyobb, annál jobb, ugyanakkor a végleges döntés meghozása előtt azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a szobában mekkora hely áll rendelkezésre. Amennyiben az ágyat szűkös alapterületen kell elhelyezni, akkor érdemes a kisebbet választani.

El kell dönteni, szükség van-e ágyneműtartóra?

Egy mindennapos használatra szánt ágy esetében igen lényeges kérdés, hogy rendelkezik-e ágyneműtartóval, és ha igen, akkor lehetővé teszi-e két komplett ágynemű tárolását? Ha a hálószobában bőven van hely plusz tárolóelemek elhelyezésére, akkor nem feltétlenül van szükség olyan franciaágy használatára, ami a tárolásra is megoldást nyújt. Ellenkező esetben viszont fontos, hogy ágyneműtartós fekvőalkalmatosság kerüljön kiválasztásra.

A kárpitnak passzolnia kell a szoba stílusához

A tökéletes franciaágy kényelmes, praktikus kialakítású és színvilágban is megfelelő. Vásárláskor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a kárpit árnyalata illeszkedjen a szoba stílusához. Érdemes olyan franciaágy webáruházban vásárolni, ahol egyedileg lehet kiválasztani, hogy az ágy egyes elemeire milyen szövet kerüljön. Ha erre nincs lehetőség, akkor előfordulhat, hogy minden paraméter passzol, a kárpit kinézete miatt mégis meghiúsul a vásárlás.

Címke: Franciaágy
Dátum: 2020-02-21