Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

A programozás tanulás sajátosságai

A programozás tanulásnak megvannak a maga sajátosságai, amiket érdemes szem előtt tartaniuk a diákoknak. Ezek közül a két legfontosabb, hogy nélkülözhetetlen az elméleti könyvek és munkafüzet használata, illetve, hogy ha valami nem világos, akkor segítséget kell kérni a megfelelő tanártól.

A programozás tanulás sajátosságai

A megfelelő könyvek használata

A programozás kezdőknek könyv használatával sokkal könnyebb. Sokan autodidakta módon állnak neki a tanulásnak, gyakorlásnak, úgy, hogy teljesen az alapoktól kezdik. Ilyenkor fontos, hogy legyen egy részletes, érthető magyarázatokat adó elméleti programozás könyvük, amiben minden fontos fejezetnek - például egydimenziós tömbök, kétdimenziós tömbök, függvények, fájlkezelés - utána nézhetnek. Ugyanakkor a programozást nem lehet megtanulni kizárólag elméleti könyvekből, hiszen ez egy gyakorlati szakterület, ami kimagasló problémamegoldó képességet és analitikus gondolkodásmódot igényel. Ezek a képességek pedig a feladatok gyakorlásával sajátítható el. Éppen ezért az elméleti szakkönyvek mellé egy munkafüzetet is érdemes használni, ami az alapoktól egészen az egyetemi szintig lehetőséget ad a feladatmegoldásra.

Jelentkezés a programozás oktatásra

A programozás tanulás sok türelmet és kitartást igényel a tanulni vágyóktól. Előfordul ugyanis, hogy egy-egy fejezet vagy bizonyos típusú feladatok megoldása nehezebben megy. Ilyenkor jó döntés tanári segítséget kérni online vagy tantermi programozás oktatás keretén belül. Sok diák arról számol be, hogy a tanári magyarázat után még a legbonyolultabb példák is érthetővé válnak, ez pedig nagy megkönnyebbülést okoz számukra. Nem érdemes tehát sokáig egyedül vesződniük a nehezebb témákkal. Ha a programozás kezdőknek könyvvel sem megy úgy, ahogy szeretnék, akkor megéri részt venniük a programozás oktatáson.

Címke: Programozás kezdőknek könyv
Dátum: 2020-10-15