Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

A porszívózás forradalma

Nagy változásokon megy át a porszívózás, a takarítás világa, a robotporszívók, felmosórobotok átveszik a munka nehezét, az okos háziasszonynak az okos telefonjával a foteljében ülve csak vezényelnie kell...

A porszívózás forradalma

A robotok otthon is segítenek

Szóval igen jó ajándékötlet manapság például egy robotporszívó, akár nászajándéknak is: sokféle típusú készülék közül lehet választani, tudásuk között és áruk között is igen nagy a különbség. 40 ezer forinttól 500 ezerig is terjedhet az árskála. A robotba épített mesterséges intelligencia először feltérképezi a takarítandó felületet, beosztja a munkát a kapott utasításoknak megfelelően, lehet például arra kérni, hogy a gyerekszobába ne menjen be, mert ott a gyerek épp legozik... A készülékbe épített képfeldolgozó elemek, távolságérzékelő szenzorok biztosítják, hogy a készülék ne ütközzön neki semminek, de ügyesen beférjen a sarkokba is. Vannak már felmosó robotok is, amelyek keféik rezgésével tisztítanak, száraz üzemmódban a port, szőrszálakat, hajszálakat gyűjtik össze, nedves üzemmódban pedig tisztítószert és vizet is adagolnak, és még a wc-kagyló mögé is be tudnak bújni felmosni. Egy-egy akkumulátorfeltöltéssel 1-2 órát tudnak dolgozgatni a gépek.

Nagy ajándék egy kis kártyán

Az ajándékkártyák igen elegáns módjai a megajándékozásnak: tetszőleges összeget lehet rájuk feltölteni, és olyan készüléket, olyan típust választhat a megajándékozott személy, akár valamelyik webáruház kínálatából, ami neki éppen a legjobban tetszik. Nem kell az esküvőre egy nagy masnis csomaggal beállítani, elég egy szép grafikájú ajándékkártyát átnyújtani... Többféle design és tematika közül lehet választani, aszerint, hogy éppen milyen alkalomra is érkezik az ajándék. A kártyákra elhelyezett összeg megbontható, több üzletben, többféle termékre is elkölthető.

Címke: Ajándékötlet
Dátum: 2020-01-30