Érdekes hírek és megbízható magyar szolgáltatások egy helyen!
A hír mindenkié! • hir-portal.hu • Független hírportál

A mobil hűtőkamra jellemzői

Napjainkban nagyon sokféle hűtőipari megoldás áll rendelkezésre. Mind közül az egyik legnépszerűbb a speciális szivacspanelekből kialakított kamra. A fix helyszínen kialakított típusa mellett létezik mobil változata is, ami nagymértékben megkönnyíti a hűtést igénylő áruk, élelmiszerek szállítását.

A mobil hűtőkamra jellemzői

A mobil hűtőkamra alkalmazása

A mobil hűtőkamra használata nagy népszerűségnek örvend. Elsősorban a kereskedelemben élelmiszeripari célokra szokták alkalmazni. Népszerűségén nem is lehet csodálkozni, hiszen az élelmiszeriparnak jelenleg is hatalmas tömegigényeket kell kielégítenie. Ez azt jelenti, hogy a feldolgozásra váró alapanyagokat vagy az értékesíteni kívánt termékeket akár egészen nagy távolságokba is el kell szállítani. Sok esetben ezek az áruk megfelelő hűtést igényelnek, amit útközben is biztosítani kell a minőségük, szavatosságuk megőrzése céljából. A mobil hűtőkamrák alap esetben kerekekkel ellátott létesítmények, de utánfutós változatuk is létezik.

A mobil hűtőkamra előnyei

A mozgó hűtőkamrák sok pozitívummal rendelkeznek. Az egyik, hogy nagyon gyorsan munkába állíthatók és bárhol használatba vehetők, ahol ki van építve megfelelő elektromos hálózat. Alternatív megoldásként akár aggregátoros formában is működtethetők. A másik előnyük, hogy a használatukkal egyszerűen és viszonylag olcsón oldható meg a hűtött áruszállítás. Nem csak a termékek szállításakor tesznek jó szolgálatot, hanem akkor is, amikor a fix hűtőkamrák megtelnek és szükség van kiegészítő megoldás alkalmazására. Ha az egyik hűtőipari létesítményből egy másikba kell áthelyezni a termékeket, akkor is ideális választásnak bizonyulnak. Ugyanúgy, ha a fix hűtőkamrák elromlanak és a javítás időtartama alatt átmeneti megoldást kell találni az áruk hidegen tartására, akkor is bátran igénybe lehet venni a mobil hűtőkamrákat.

Bővebb információ: frigoprofil.hu

Címke: Hűtőkamra
Dátum: 2021-03-11